Gras onderhoud

Gras onderhoud gazon en de allerhoogste kwaliteit
gras onderhoudHeeft u een tuin met veel gras? Dan wilt u natuurlijk dat uw gras er mooi uitziet en gezond is. Maar hoe kunt u uw gras nu het beste onderhouden? Topgazon geeft u graag enkele tips voor uw gazon onderhoud zodat u gezond gras krijgt en behoudt. Door het goed onderhouden van uw gazon kunt u uw gazon intensiever gebruiken. Onderhoudt u uw gazon goed, dan gaat uw gazon ook langer mee. Of wilt u liever de groenste graszoden kopen?

Gras onderhoud hoogte gazon

De normale grashoogte is drie tot ongeveer vijf centimeter hoog. Maar bij droog weer of wanneer uw gazon in de schaduw ligt, adviseert Topgazon een grashoogte tussen de vijf en zeven centimeter. Dit omdat het gras dan de voedingsreserve in het blad kan gebruiken. In de periode van eind augustus en begin september kunt u beter het gras kort houden. De langpootmug legt dan eitjes, de zogenoemde Emelten (een grasziekte / grasplaag) en hierdoor kan uw gras verkleuren.

Verwijder bladeren en onkruid van uw gras

Voor optimaal onderhoud van uw gazon is het belangrijk dat u in de herfst de bladeren van uw gazon verwijdert. Ook het onkruid verwijderen is beter voor uw gras. Zo verstikt het gras niet en blijft uw gras gezond.

Onderhoud van uw gras
Het onderhoud van uw gras is erg belangrijk. Vaak wordt het onderhoud van het gras vergeten. Onder het onderhoud van het gras wordt verstaan dat het gras regelmatig voorzien wordt van de juiste voeding, het maaien en harken van het gras en niet te vergeten het sproeien van het gras. Het is belangrijk voor een gezond gazon dat u zowel onkruid bestrijdt als de verschillende ziekten die voorkomen bij gras.

Voordelen graszoden ten opzichte van graszaad
Graszaad zaaien kost veel tijd en het plaatsen van graszoden kan erg snel. U heeft meteen mooi gras en kan direct genieten van uw grasveld. Er ontstaat in een korte periode een dichte en gelijkmatige grasmat én onkruid heeft geen kans. Wilt u meer gazon onderhoud informatie?