Graszoden leggen

Graszoden leggen
graszoden leggenMakkelijk en snel graszoden leggen? Alles wat u moet weten over graszoden leggen vindt u hier. Graszoden leggen van Topgazon is makkelijk en snel. Waarom graszoden leggen? Het zaaien van gras neemt veel tijd in beslag en het is maar de vraag of u een gelijkmatig gazon krijgt. Graszoden leggen is snel gedaan en u heeft meteen een mooi grasveld. Zelf graszoden leggen. U heeft een keuze gemaakt en uw graszoden besteld. Nu kunt u zelf de graszoden gaan leggen. Topgazon adviseert u graag over het leggen van de graszoden, zodat u straks kan genieten van een prachtig gazon!

Graszoden leggen in 3 stappen

Snel leggen van grasrollen
Grasrollen leggen is gemakkelijk en snel gedaan. Een mooi gazon binnen no-time door grasrollen van Topgazon. U kunt de grasrollen zelf leggen. Heeft u geen tijd om de grasrollen zelf te leggen, dan doet Topgazon dit graag voor u.

Spitten of frezen?
Voordat u de graszoden kunt gaan leggen is er werk aan de winkel. Het oude gras moet omgespit of verwijderd worden. Ook dient de grond vrij van onkruid te zijn. Door de grond om te spitten wordt de grond losser. U kunt er ook voor kiezen om te frezen, een machine maakt dan de grond voor u los.

Graszoden aanleggen

Egaliseren van de grond
Voor het egaliseren van de grond kunt u de grond aanlopen of gebruik maken van een wals. Met een hark maakt u de grond egaal. Dit is belangrijk voordat de graszoden worden gelegd. Voor het leggen van de graszoden is het belangrijk om nog één keer de grond licht te harken. De graszoden kunnen nu uitgerold worden. Zorg ervoor dat de graszoden dicht naast elkaar liggen. Langs de rand van uw gazon kunt u wat potgrond strooien om uitdroging te voorkomen.

Onkruid heeft weinig kans
Doordat de grasrollen zonder netten zijn gekweekt, zijn de grasrollen steviger en dichtbegroeid. Zo heeft onkruid geen kans om uw grasmat te verpesten.

Geen gebruik van graszaad
Meteen een prachtig gazon door het leggen van grasrollen. Bij het zaaien van gras duurt het een aantal weken voordat u een grasmat heeft. Vogels die het graszaad eten of dat het graszaad verwaaid zorgt voor kale plekken in de grasmat. Dit voorkomt u door grasrollen in uw tuin te leggen.

Onderhoud van uw gazon met grasrollen
Het is belangrijk om uw tuin met grasrollen goed te onderhouden. Zo gaat uw gazon langer mee, heeft het minder kans op grasziekten en maakt onkruid minder kans. Wilt u direct nieuwe graszoden kopen?